Grønt rådhus med smarte løsninger

Grønt rådhus med smarte løsninger

18.december 2017


Det kræver solide og smarte løsninger, når flere funktioner er samlet under ét tag. Skanderborg Fælled huser alt fra rådhus til sportshal og der er derfor fokus på integrerede designs, hvilket ses på kulturhusets varmeløsninger.


Skanderborg Fælled huser mere end rådhus og borgerservice. Det nybyggede kulturhus i grønne omgivelser har også politistation og sportshal under samme tag. Det betyder, at mere end 650 medarbejdere færdes i huset, ligesom der hver dag kommer besøgende og gør brug af de mange faciliteter.


Smarte løsninger både ude og inde

Som en af de største arbejdspladser i Skanderborg Kommune, er der i Skanderborg Fælled naturligvis fokus på både indretning, indeklima bæredygtighed i det nye kulturhus, der åbnede i efteråret 2016. Taget er dækket af 950 m2 solceller, men det er ikke kun udvendigt, at der er fokus på smarte løsninger. Indvendigt er der brugt Meinertz SkyLine-Plinth, der bidrager til den æstetiske helhed i kulturhuset og kompenserer for kuldenedfald ved vinduespartierne. De smarte varmeelementer indgår som et integreret designelement, hvor der er tænkt på, hvordan både medarbejdere og besøgende for den bedste oplevelse.


Multifunktionelt design

Med mange faciliteter samlet under ét tag kræver det også nogle solide varmeløsninger, der passer til mange behov. Heldigvis står Meinertz både for stærk ydelse og stærkt design, så varmeelementerne passer til rummenes æstetik og varmebehov. Således fungerer Meinertz SkyLine-Plinth som både varmeløsning, men også som et sted, hvor det er muligt at tage et hvil. Derfor passer løsningen perfekt til kulturhusets foyer, der både fungerer som velkomst og mødeplads for både personale og dem der gæster Skanderborg Fælled.


Skanderborg Fælled er tegnet af Schmidt Hammer & Lassen arkitekter.