Minimalistisk og rå varmeløsning fuldender smuk arena

Minimalistisk og rå varmeløsning fuldender smuk arena

7. Marts 2017


Meinertz sætter endnu engang et arkitektonisk aftryk med skræddersyede og enkle varmeløsninger til Københavns nye multiarena.


”Hun er den smukkeste arena”. Sådan siger administrerende direktør Dan Hammer om Royal Arena, der åbnede for publikum den 3. februar. I Royal Arena er der lagt stor vægt på lækkerhedsfaktoren både udvendigt og indvendigt. Derfor er der valgt skræddersyede smukke opvarmningsløsninger fra Meinertz, der sikrer varme til de mange tusinde besøgende.


Når publikum bevæger sig gennem Royal Arenas kurvede indre, vil de færreste lægge mærke til de diskrete radiatorer og konvektorer, som er designet særligt til stedet. Under hele byggeprocessen har Meinertz haft et tæt samarbejde med arkitektfirmaet 3XN, så varmeløsningen er blevet en integreret del af arkitekturen og bidrager visuelt til det rustikke og minimalistiske design.


”Vi valgte at samarbejde med Meinertz, da det var en løsning, der gjorde det muligt for os at overholde arenaens æstetiske udtryk,” siger Simon Hartmann-Petersen, bygningskonstruktør hos 3XN.


Arenaens arkitektur er inspireret af en plint, der gennem sine bløde organiske former skaber små pladser og mødesteder, der sikrer en naturlig bevægelse gennem bygningen. Den bølgende semitransparente facade giver forbipasserende mulighed for at få et glimt af livet indenfor og tilfører samtidig arenaen et elegant og let udtryk.


Det elegante og minimalistiske udtryk har Meinertz fuldendt med deres ProLine-konvektorer, der snor sig langs gulvet foran de store vinduesfacader og fungerer som et effektivt værn mod kuldenedfald. De diskrete mørkegrå ProLine-riste er fuldstændig integreret i de rå betonflader, så det frie udsyn ikke forstyrres.