Varme kirker

Varme kirker


3. marts 2020


Kirkeprojekter er noget helt særligt for MEINERTZ. Gennem årene har vi været involveret i et utal af renoveringsprojekter, hvor varmeløsningen er specialdesignet til den enkelte kirke.

 

Kravene til istandsættelse af fredede kirker står ofte i kontrast til brugernes ønske om moderne komfort. Selvom kirken er en historisk bygning, er det også et brugsrum. På en kold dag forventer menigheden, at kirken byder velkommen med varme rum og åbne hænder. Derfor gælder det om at finde gode og effektive varmeløsninger, der ikke ødelægger bygningens kulturarv eller arkitektoniske linjer.


Arkitekturen i det enkelte kirkerum er afgørende for hvilken varmeløsning, der skal vælges. I en fredet bygning er den bedste løsning tit at montere radiatorerne oppe under bænkene - godt gemt af vejen. Meinertz har en række produkter, der er særligt velegnede, og som skaber en jævn og behagelig varme i kirken.


MEINERTZ står for dansk produceret kvalitet og design, der baserer sig på håndværksmæssige traditioner siden 1939. Vores kirkekonvektor er den mest fleksible, diskrete og æstetiske konvektor til montering under kirkebænke. Den er højtydende og produceres med de tilslutninger, der kræves for at leve op til kravene til renovering af fredede bygninger. Samtidig kan konvektoren leveres i alle farver, og dermed integreres diskret i bænkens konstruktion.


MEINERTZ kirkekonvektor er bygget op med specialvalsede rør, der placeres med en optimal afstand, så det ikke er nødvendigt at påsvejse lameller mellem rørene. Udover at være robust, diskret og stilfuld, får man derfor en meget rengøringsvenlig varmeløsning.


Til ophængning under kirkebænke har MEINERTZ udviklet forskellige standardbeslag, men ofte udvikler vi helt særlige varianter til det enkelte projekt. Målet er at ophæng, tilslutning og rørføring bliver nærmest usynlig og griber så lidt ind i kirkens konstruktion som muligt, og som med alle MEINERTZ produkter tilbydes vores kirkekonvektorer i valgfri farver. Det er vigtigt, når varmeløsningen skal integreres i en kirkebænk, der fik sin farve for måske flere hundrede år siden.


Arbejdet med renovering af kirker er ofte mere kompliceret end andre byggeopgaver. Derfor har MEINERTZ udviklet en proces, der i et nært samarbejde med arkitekt, ingeniør og installatør sikrer et trygt forløb lige fra projektering til gennemførelse. Resultatet er utallige smukke kirker på tværs af hele landet. På vores hjemmeside findes en lang række referencer og eksempler.